Onderwijskundige aanpak
Wetenschappelijk onderbouwd
Volledig maatwerkprogramma
BRAIN BASED AANPAK

Inhoudelijke aanpak

De methodiek Brain Based Safety is voortgekomen uit recent wetenschappelijk onderzoek, met name uit de neuropsychologie (Brain Based) en vertaald naar het versterken van veilig gedrag (Safety). Centraal staat wat de werking van het brein ons leert over veilig gedrag en welke mogelijkheden we hebben om dat gedrag te beïnvloeden. De organisatiepsychologie helpt om deze inzichten zodanig vorm te geven dat ze binnen een bouwbedrijf tot hun recht kunnen komen. De docenten van KPE – Brain Based Safety kennen de kneepjes van het vak. Ze hebben jarenlange ervaring in het trainen van mensen uit de bouw. Daarnaast zijn ze door veiligheidspsycholoog Juni Daalmans opgeleid en gecertificeerd tot Brain Based Safety experts. Ze weten hoe het brein werkt en hoe medewerkers meer besef krijgen van (on)veilig gedrag. De docenten weten wat er speelt op de bouwplaats en welke factoren invloed hebben op de veiligheid.
ONLINE, OFFLINE & WORK

Onderwijskundige aanpak

Alle Brain Based Safety programma’s worden opgesteld op basis van de laatste onderwijskundige inzichten en technieken. KPE Bouw maakt daarom gebruik van een mix van  leerinterventies. Zowel online, offline als op de werkvloer.
ONLINE
Bijvoorbeeld: Een videobericht op het intranet, het maken van een online opdracht via een digitaal leerplatform, meedoen aan een online quiz of het doorlopen van online theoriemodules.
OFFLINE
Bijvoorbeeld: Een face-2-face gesprek, een boek lezen, het opstellen van een veiligheidsparagraaf in een (tender)presentatie bij een opdrachtgever of een examen maken.
WORK
Bijvoorbeeld:Een opdracht gericht op de praktijksituatie, het beschrijven van een ontwikkelde competentie of een vaardighedentoets op de werkvloer afleggen.
Door op meerdere momenten online, offline en in de praktijk aandacht te besteden aan de doelstellingen wordt het leereffect groter! Hieronder zie je een voorbeeld van een Brain Based Safety traject waarbij de leermomenten zijn verspreid:
Dit ontwikkelconcept binnen de bouw- en vastgoedbranche is gebaseerd op een onderzoek van prof Sanjay E. Sarma, the Vice President for Open Learning at Massachusetts Institute of Technology(MIT).
Kom erachter wat wij voor jouw bedrijf en medewerkers kunnen doen. Neem contact met ons op.
Locatie
Bassin 120,6211 AK Maastricht, NL
Contact
info@kpe.nl+31 85 016 0478

Brain Based Safety wordt aangeboden door KPE Groep. Alle rechten voorbehouden.